Tinginys

Yields: 1 Serving Difficulty: Easy Prep Time: 15 Mins Cook Time: 10 Mins Total Time: 25 Mins

Man šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais „Gaidelio“ sausainiais.

Ingredients

0/5 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/5 Instructions
  • Sausainius rankomis sutrupiname giliame inde.
  • Puode virš vidutinės ugnies ištirpiname sviestą. Į jį supilame šokoladą, kondensuotą pieną bei maišydami suberiame kakavą. Užviriname ir maišydami pakaitiname keletą minučių iki masė šiek tiek sutirštės.
  • Į gautą masę supilame sausainius ir šaukštu labai gerai išmaišome. Visi sausainiai turi būti daugmaž tolygiai pasidengę kakavine mase.
  • Masę verčiame ant kepimo popieriaus arba vienkartinius maišelius ir spausdami formuojame norimo dydžio ir formos tinginį. Spaudžiame standžiai, kad neliktų tarpų.
  • Leidžiame tinginiui atvėsti iki kambario temperatūros, kad sausainiai šiek tiek suminkštėtų ir dedame į šaldytuvą bent 6-8 valandoms (dar geriau - nakčiai), kad sustingtų.