Tinginys
Man šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais "Gaidelio" sausainiais.
Servings:
1
yield(s)
Prep Time:
15
mins
Cook Time:
10
mins
Total Time:
25
mins
Ingredients
-
4
qt
Sausainių
(geriausia klasikiniai gaidelio sausainiai 165g/pakelis)
-
500
g
Sutirštinto pieno
-
200
g
Sviesto
-
135
g
Šokolado
(geriau juodasis)
-
2
tsp
Kakavos
(grynos, be cukraus)
Instructions
-
Sausainius rankomis sutrupiname giliame inde.
-
Puode virš vidutinės ugnies ištirpiname sviestą. Į jį supilame šokoladą, kondensuotą pieną bei maišydami suberiame kakavą. Užviriname ir maišydami pakaitiname keletą minučių iki masė šiek tiek sutirštės.
-
Į gautą masę supilame sausainius ir šaukštu labai gerai išmaišome. Visi sausainiai turi būti daugmaž tolygiai pasidengę kakavine mase.
-
Masę verčiame ant kepimo popieriaus arba vienkartinius maišelius ir spausdami formuojame norimo dydžio ir formos tinginį. Spaudžiame standžiai, kad neliktų tarpų.
-
Leidžiame tinginiui atvėsti iki kambario temperatūros, kad sausainiai šiek tiek suminkštėtų ir dedame į šaldytuvą bent 6-8 valandoms (dar geriau - nakčiai), kad sustingtų.