Tinginys

Man šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais "Gaidelio" sausainiais.
  • Difficulty: Easy
Servings: 1 yield(s)
Prep Time: 15 mins
Cook Time: 10 mins
Total Time: 25 mins
Ingredients
  • 4 qt Sausainių (geriausia klasikiniai gaidelio sausainiai 165g/pakelis)
  • 500 g Sutirštinto pieno
  • 200 g Sviesto
  • 135 g Šokolado (geriau juodasis)
  • 2 tsp Kakavos (grynos, be cukraus)
Instructions
  1. Sausainius rankomis sutrupiname giliame inde.
  2. Puode virš vidutinės ugnies ištirpiname sviestą. Į jį supilame šokoladą, kondensuotą pieną bei maišydami suberiame kakavą. Užviriname ir maišydami pakaitiname keletą minučių iki masė šiek tiek sutirštės.
  3. Į gautą masę supilame sausainius ir šaukštu labai gerai išmaišome. Visi sausainiai turi būti daugmaž tolygiai pasidengę kakavine mase.
  4. Masę verčiame ant kepimo popieriaus arba vienkartinius maišelius ir spausdami formuojame norimo dydžio ir formos tinginį. Spaudžiame standžiai, kad neliktų tarpų.
  5. Leidžiame tinginiui atvėsti iki kambario temperatūros, kad sausainiai šiek tiek suminkštėtų ir dedame į šaldytuvą bent 6-8 valandoms (dar geriau - nakčiai), kad sustingtų.