Yields:
1 Serving
Difficulty: Easy
Prep Time: 15 Mins
Cook Time:
10 Mins
Total Time:
25 Mins
Man šis receptas pats pačiausias. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais „Gaidelio“ sausainiais.
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Sausainius rankomis sutrupiname giliame inde.
- Puode virš vidutinės ugnies ištirpiname sviestą. Į jį supilame šokoladą, kondensuotą pieną bei maišydami suberiame kakavą. Užviriname ir maišydami pakaitiname keletą minučių iki masė šiek tiek sutirštės.
- Į gautą masę supilame sausainius ir šaukštu labai gerai išmaišome. Visi sausainiai turi būti daugmaž tolygiai pasidengę kakavine mase.
- Masę verčiame ant kepimo popieriaus arba vienkartinius maišelius ir spausdami formuojame norimo dydžio ir formos tinginį. Spaudžiame standžiai, kad neliktų tarpų.
- Leidžiame tinginiui atvėsti iki kambario temperatūros, kad sausainiai šiek tiek suminkštėtų ir dedame į šaldytuvą bent 6-8 valandoms (dar geriau - nakčiai), kad sustingtų.