Senoviniai naminiai varškės sūreliai, aplieti šokoladu

Yields: 1 Serving

Įdomus faktas – varškės sūrelius sukūrė maisto technologai sovietiniais laikais, ieškodami sveikų saldumynų vaikams. Užsienio specialistus sužavėjo varškės sūrelių gardumas. Septinto dešimtmečio pabaigoje šokoladu glaistytus sūrelius ėmė gaminti daugelyje šalių – nuo Europos iki Naujosios Zelandijos.

Ingredients

0/7 Ingredients
Adjust Servings
    Produktai sūreliams:
  • Produktai glaistui:

Instructions

0/4 Instructions
  • Pertrinkite varškę per sietelį, kad ji taptų vientisa, puri. Kambario temperatūros sviestą supjaustykite mažais gabalėliais. Sutrinkite varškę, sviestą ir cukraus pudrą iki vientisos masės, ji turi būti švelnios konsistencijos, netrupėti.
  • Suformuokite iš varškės masės stačiakampius (arba rutuliukus) ir 15-ai minučių įdėkite į šaldiklį. Dėmesio – sūreliai turi būti šalti, bet ne visiškai suledėję.
  • Pagaminkite glaistą: sumaišykite kakavos miltelius, cukrų ir grietinę nedideliame prikaistuvyje. Užkaiskite ant nedidelio kaitrumo viryklės, kai užvirs, pakaitinkite dar 5 minutes. Tada įdėkite sviestą, išmaišykite masę. Nukaiskite, kai šiek tiek pravės, įdėkite į šaldytuvą, kad atšaltų.
  • Išimkite varškės sūrelius iš šaldiklio, pamirkykite glaiste, tada dėkite ant kepimo popieriaus ar ant folijos, paskui įdėkite į šaldytuvą, kad pabūtų, kol sukietės šokoladinis glaistas. Glaistą galite pagaminti ir iš lydyto šokolado be sviesto. Į varškės sūrelių vidų galite įdėti vanilės, kakavos, kokosų drožlių, sutirštinto pieno su cukrumi, vyšnių ir pan.