Senoviniai naminiai varškės sūreliai, aplieti šokoladu

Įdomus faktas – varškės sūrelius sukūrė maisto technologai sovietiniais laikais, ieškodami sveikų saldumynų vaikams. Užsienio specialistus sužavėjo varškės sūrelių gardumas. Septinto dešimtmečio pabaigoje šokoladu glaistytus sūrelius ėmė gaminti daugelyje šalių – nuo Europos iki Naujosios Zelandijos.
Servings: 1 yield(s)
Ingredients
    Produktai sūreliams:
  • 250 g Varškės (bet kokio riebumo)
  • 4-5 tbsp Cukraus pudros
  • 1 tbsp Sviesto
  • Produktai glaistui:
  • 1 tbsp kakavos miltelių
  • 3 tbsp Cukraus
  • 3 tbsp Grietinės
  • 1 tbsp Sviesto
Instructions
  1. Pertrinkite varškę per sietelį, kad ji taptų vientisa, puri. Kambario temperatūros sviestą supjaustykite mažais gabalėliais. Sutrinkite varškę, sviestą ir cukraus pudrą iki vientisos masės, ji turi būti švelnios konsistencijos, netrupėti.
  2. Suformuokite iš varškės masės stačiakampius (arba rutuliukus) ir 15-ai minučių įdėkite į šaldiklį. Dėmesio – sūreliai turi būti šalti, bet ne visiškai suledėję.
  3. Pagaminkite glaistą: sumaišykite kakavos miltelius, cukrų ir grietinę nedideliame prikaistuvyje. Užkaiskite ant nedidelio kaitrumo viryklės, kai užvirs, pakaitinkite dar 5 minutes. Tada įdėkite sviestą, išmaišykite masę. Nukaiskite, kai šiek tiek pravės, įdėkite į šaldytuvą, kad atšaltų.
  4. Išimkite varškės sūrelius iš šaldiklio, pamirkykite glaiste, tada dėkite ant kepimo popieriaus ar ant folijos, paskui įdėkite į šaldytuvą, kad pabūtų, kol sukietės šokoladinis glaistas. Glaistą galite pagaminti ir iš lydyto šokolado be sviesto. Į varškės sūrelių vidų galite įdėti vanilės, kakavos, kokosų drožlių, sutirštinto pieno su cukrumi, vyšnių ir pan.