Senoviniai naminiai varškės sūreliai, aplieti šokoladu
Įdomus faktas – varškės sūrelius sukūrė maisto technologai sovietiniais laikais, ieškodami sveikų saldumynų vaikams. Užsienio specialistus sužavėjo varškės sūrelių gardumas. Septinto dešimtmečio pabaigoje šokoladu glaistytus sūrelius ėmė gaminti daugelyje šalių – nuo Europos iki Naujosios Zelandijos.
Ingredients
Produktai sūreliams:
-
250
g
Varškės
(bet kokio riebumo)
-
4-5
tbsp
Cukraus pudros
-
1
tbsp
Sviesto
Produktai glaistui:
-
1
tbsp
kakavos miltelių
-
3
tbsp
Cukraus
-
3
tbsp
Grietinės
-
1
tbsp
Sviesto
Instructions
-
Pertrinkite varškę per sietelį, kad ji taptų vientisa, puri. Kambario temperatūros sviestą supjaustykite mažais gabalėliais. Sutrinkite varškę, sviestą ir cukraus pudrą iki vientisos masės, ji turi būti švelnios konsistencijos, netrupėti.
-
Suformuokite iš varškės masės stačiakampius (arba rutuliukus) ir 15-ai minučių įdėkite į šaldiklį. Dėmesio – sūreliai turi būti šalti, bet ne visiškai suledėję.
-
Pagaminkite glaistą: sumaišykite kakavos miltelius, cukrų ir grietinę nedideliame prikaistuvyje. Užkaiskite ant nedidelio kaitrumo viryklės, kai užvirs, pakaitinkite dar 5 minutes. Tada įdėkite sviestą, išmaišykite masę. Nukaiskite, kai šiek tiek pravės, įdėkite į šaldytuvą, kad atšaltų.
-
Išimkite varškės sūrelius iš šaldiklio, pamirkykite glaiste, tada dėkite ant kepimo popieriaus ar ant folijos, paskui įdėkite į šaldytuvą, kad pabūtų, kol sukietės šokoladinis glaistas. Glaistą galite pagaminti ir iš lydyto šokolado be sviesto. Į varškės sūrelių vidų galite įdėti vanilės, kakavos, kokosų drožlių, sutirštinto pieno su cukrumi, vyšnių ir pan.